Home » LG Mobiltelefon gyártás

LG Mobiltelefon gyártás

1997-ben az LG Electronics a világon először szállít CDMA hálózatokon üzemelő mobiltelefonokat, mégpedig az Egyesült Államokba. 2001-re pedig már az ausztrál CDMA készülékek piacán vezető pozícióra tesz szert, ráadásul még ugyanebben az évben GSM hálózatokon működő mobilokat exportál Oroszországba, Indonéziába és Olaszországba.

Egy évvel később már egész Európa megismeri az LG GPRS adatátvitelre is képes mobiljait, 2003-ban pedig az észak-amerikai és a közel-keleti GSM készülékek piacára is betör. Ebben az évben havonta átlagosan 2,5 millió mobiltelefont exportál, és ezzel a világ vezető CDMA gyártójává válik.

Mindössze két év kellett ahhoz, hogy a világ negyedik legnagyobb mobilgyártójává váljon, és piacra dobja az első UMTS rendszerű, DMB mobiltévé adásokat is kezelni tudó 3G mobiltelefont. Az LG sikereihez az is nagyban hozzájárult, hogy a rivális Samsung termékeihez sokban hasonlító mobilokat dobott piacra. Ennek végül 2006-ban vetettek véget az LG Chocolate mobil világméretű premierjével, amely egyben utat nyitott a jól megkülönböztethető elnevezésű készülékek számára is.

A Chocolate után Shine, Prada, Viewty, Secret és Renoir néven megjelent modellek nevei könnyen bevésődtek a vásárlók emlékezetébe. Segítségükkel az LG Mobile a 2008-ban eladott mobilkészülékek száma alapján a negyedik helyen szerepel, 0,3 százalékkal lemaradva a harmadik helyezett Motorlától.

  Copyright ©2009 LG mobilok, All rights reserved.